Pompoen met Pit!

22 september 2020

Pompoen met Pit!

Het is weer herfst! Tijd voor heerlijke hartverwarmende recepten. Hoewel pompoen voor veel mensen aan Halloween gelinkt is, kan je deze groenten ook nu gerust al op tafel zetten. Want wist je dat pompoen in de categorie seizoensgroenten valt van augustus tot en met maart!? Een groot deel van deze maanden komt de pompoen ook nog eens uit Nederland, dus lekker en duurzaam, win-win als je het mij vraagt. Aangezien we vanaf de herfst weer een koudere en frissere tijd tegemoet gaan, zet ik graag dit pittige en verwarmende pompoenrecept op tafel. ENJOY!

Voor 4 personen

Bereidingstijd (+oventijd): 20 minuten + 30 minuten = 50 minuten

Ingrediënten:
– 1 pompoen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik kikkererwten van 400 gram
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 1 eetlepel komijnzaad
– 1 eetlepel tijm
– ½ eetlepel chilivlokken
– 300 gram zilvervliesrijst
– 40 gram pompoenpitten
– 4 eetlepels hüttenkäse
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de pompoen en maak hem schoon. Snijd de pompoen vervolgens in kleine blokjes.
– Maak ook de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in kleine ringen en maak de knoflook fijn met een knoflookpers.
– Spoel de kikkererwten met ruim water schoon.
– Doe de pompoen, ui, knoflook en kikkererwten in een kom en meng deze met de olijfolie en alle kruiden (kaneel, speculaaskruiden, komijnzaad, tijm en chilivlokken).
– Doe het mengsel in de ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
– Kook ondertussen de zilvervliesrijst, zoals aangegeven op het pak.
– Doe de pompoenpitten in een koekenpan en rooster deze in 3 minuten op halfhoog vuur. Regelmatig om husselen.
– Giet de rijst af en haal het pittige pompoenmengsel uit de oven.
– Verdeel de rijst en het pittige pompoenmengsel over de borden.
– Schep als laatste de hüttenkäse over het geheel en gebruik de pompoenpitten als topping.
– Eet smakelijk!

Tips:
* Geen pompoenpitten in huis? Dit recept is ook heerlijk met pijnboompitten.
* Jonge kinderen in huis? Laat de chilivlokken achterwegen of voeg achteraf toe aan jouw portie (en die van jouw partner).
* Maak je dit recept voor twee personen, halveer dan de hoeveelheid van de ingrediënten. De overgebleven halve pompoen kan je vervolgens verwerken tot een puree (en invriezen), verwerken in een soep of heerlijke pompoencake. Ook kan het op brood in de vorm van een pompoenspread, geroosterde pompoen of zelfgemaakte pompoen humus.  Genoeg opties als je het mij vraagt.

Pompoen met Pit!

Gerelateerde berichten

10 ‘Must Haves’ om verantwoord aan te komen en op gewicht te blijven

10 ‘Must Haves’ om verantwoord aan te komen en op gewicht te blijven

In mijn praktijk zie ik veel cliënten met eetproblemen en eetstoornissen. Of het nu gaat om anorexia (waarbij het gewicht te laag is) of om boulimia (waarbij het gewicht vaak ‘normaal’ is). Een d...

Lees verder
Ice Ice Baby!

Ice Ice Baby!

Komende week wordt het HOT HOT HOT ☀️⁠☀️⁠☀️⁠ ⁠ Bereid je goed voor en leg die heerlijke zelfgemaakte ijsjes alvast in de vriezer. ⁠ ⁠ ❄️ Strijd je tegen die extra kilo̵...

Lees verder
10x wist je dat… Voeding rondom de zwangerschap

10x wist je dat… Voeding rondom de zwangerschap

Dat alcohol, filet American en rauw vlees niet goed samengaan met een zwangerschap weten de meesten onder ons wel. Maar er zijn ook onderwerpen die minder bekend zijn. Daarom 10x wist je dat… Vo...

Lees verder
HOMEMADE HUMMUS (kidsproof!)

HOMEMADE HUMMUS (kidsproof!)

Wist je dat: bijna iedere Nederlander te veel zout binnenkrijgt. Dit geldt voor jong tot oud en voor zowel man als vrouw. Door andere verse kruiden te gebruiken, kan je het zoutpotje in de keukenkast ...

Lees verder
design: studioviv.nl | tech: dodo.nl