My favorite!: Volkoren appel-bananenbrood

29 december 2019

My favorite!: Volkoren appel-bananenbrood

Bananenbrood, zonder twijfel mijn FAVORIET!! En ook heel fijn, je kan er 1001 variaties op bedenken. Wanneer je hem zelf bereid kan je er absoluut een healthy snack van maken. Belangrijk is hierbij om voor volkoren te gaan. Waarom? Dit lees je binnenkort in een nieuwe blog. Kies daarnaast voor gezonde vetten als olie en noten/zaden/pitten. En last but not least, voeg geen suiker toe, maar kies voor andere smaakmakers als verschillende soorten fruit, kaneel/speculaaskruiden/cacao/gemberpoeder.

12 personen

Bereidingstijd: 15 minuten (+40 minuten oventijd)

Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 200 gram volkoren tarwemeel
– 1 zakje bakpoeder
– 3 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels yoghurt naar keuze
– 1 appel
– 50 gram pecannoten

Benodigdheden:
– kom
– mes
– vork
– theelepel
– eetlepel
– mixer
– bakpapier
– cakevorm

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden;
– Snijd de bananen in stukjes en prak ze fijn;
– Voeg het volkoren tarwemeel, de bakpoeder, eieren, olijfolie, kaneel en yoghurt toe en mix tot een een glad mengsel;
– Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes en roer deze door het beslag;
– bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin;
– decoreer de bovenkant met de pecannoten;
– Zet de cakevorm 40 minuten in de oven (wanneer je een satéprikker in het midden prikt, moet deze er schoon uitkomen, zet hem ander nog 5 minuten langer in de oven);
– Laat het volkoren appel-bananenbrood afkoelen en snijd deze in plakken.

En nu GENIETEN maar!

Variatietips:

* vervang de appel door 2 Medjoul dadels (mix deze direct mee met de rest van het beslag), vervang de kaneel door speculaaskruiden en de pecannoten door amandelschaafsel voor het echte december gevoel;
* vervang de appel door 2 Medjoul dadels (mix deze direct mee met de rest van het beslag), de kaneel door 1 eetlepel cacaopoeder (zonder toegevoegd suiker) en de pecannoten door walnoten;
* voeg een shot espresso koffie toe in plaats van de yoghurt, gebruik 1 extra banaan en laat de appel achterwege en vervang de kaneel door 1 eetlepel cacaopoeder (zonder toegevoegd suiker);
* uiteraard kan je ook je eigen variatie creëren, mix en match met verschillende soorten fruit, noten/zaden/pitten en smaakmakers en ga opzoek naar jouw favoriet!

My favorite!: Volkoren appel-bananenbrood

Gerelateerde berichten

10 ‘Must Haves’ om verantwoord aan te komen en op gewicht te blijven

10 ‘Must Haves’ om verantwoord aan te komen en op gewicht te blijven

In mijn praktijk zie ik veel cliënten met eetproblemen en eetstoornissen. Of het nu gaat om anorexia (waarbij het gewicht te laag is) of om boulimia (waarbij het gewicht vaak ‘normaal’ is). Een d...

Lees verder
Insecten pret!

Insecten pret!

Je ziet het steeds vaker, eetbare insecten. Zo at ik in 2016 voor het eerst een bitterbal met meelwormen. ‘Ieeeeehw!!!’, dat is wat ik dacht. Maar om eerlijk te zijn viel het 100% mee en w...

Lees verder
Hoe beïnvloed jij jouw eigen voedingskeuzes onbewust? 3 TIPS

Hoe beïnvloed jij jouw eigen voedingskeuzes onbewust? 3 TIPS

Nieuwste aanwinst, deze voorraadpotten vol met volkorengranen.  Naast dat het ongedierte (in ons geval zilvervisjes, brrr..) uit de keuken houdt, ziet het er ook veel aantrekkelijker uit. ⁠ Dat is ...

Lees verder
Oranje Boven Quiche!

Oranje Boven Quiche!

Bijna is het zover, Koningsdag! Dit jaar ook wel Woningsdag. Net als velen andere had ik mij verheugd op een gezellige Koningsdag in de stad met vrienden, een muziekje, lekker dansen en vooral hééé...

Lees verder
design: studioviv.nl | tech: dodo.nl