Aanbod

Mijn manieren van werken

Eén op één advisering

Alle aandacht voor jou

In deze gesprekken wordt er gekeken wat de hulpvraag is en hoe ik hier het beste in kan ondersteunen. Voorbeelden van ondersteuning kunnen zijn: tips/adviezen, een persoonlijk dagmenu, kinderen spelenderwijs laten leren, eventueel opdrachten/oefeningen voor thuis en zowel de praktische als emotionele kant van het eten bespreken. Uiteraard verschilt de aanpak per hulpvraag. Hieronder een aantal voorbeelden:

Van baby af aan heeft hij moeite met eten. Niet alleen de warme maaltijd en zijn groenten en fruit, ook pannenkoeken, patat, koek, snoep en zijn boterhammen. Dit ging er bij zijn grote broer en zus altijd zonder problemen in. Als ouder dachten we dat het wel weg zou trekken, maar nu hij naar school gaat zien we hoeveel moeite het hem ook hier kost, vaak komt de broodtrommel vol mee terug. Vrienden geven aan dat hij bleek ziet en na school heeft hij geen energie om met vriendjes te spelen. Aan tafel is het al lang niet meer gezellig, wat moeten we doen?

Behandeling
Plezier in het eten is belangrijk! En Sem heeft ook echt moeite met eten. De prikkelverwerking blijkt niet goed te zijn, waardoor eten heel vervelend aanvoelt in zijn mond. Een SI-therapeut helpt Sem om de prikkels beter te verdragen, ondertussen oefenen wij uit een vrolijke kindermap, zodat steeds meer producten worden ontdekt en in de toekomst geproefd en gegeten. Knutselen met eten, het ontdekken met de zintuigen, Sem vindt langzaam zijn plezier in het eten weer terug.

Tijdens het eerste gesprek vertelt Anouk dat zij wilt afvallen, haar moeder is mee. Wanneer we over haar gewicht beginnen, vertelt ze dit alleen te willen vertellen als haar moeder buiten op haar wilt wachten. Wanneer moeder weg is, vertelt ze dat ze 3x per dag eetbuien heeft, wanneer niemand thuis is spuugt ze dit uit. Een korte periode werden er ook laxeerpillen gebruikt. Ze schaamt zich enorm en is bang nooit haar streefgewicht te behalen.

Behandeling
Met Anouk gaat het ondertussen goed, naast mij ziet ze ook andere hulpverleners. Nadat het laxeren en braken was afgebouwd en er regelmatig werd gegeten, lukte het om ook de eetbuien af te bouwen, dit zorgt ervoor dat zij nu ook af kan vallen. Maar nog belangrijker, ze heeft weer plezier in het eten en het getalletje op de weegschaal is niet meer zo belangrijk als bij de start.

Vier maanden terug zijn Merel en haar vriend voor de tweede keer ouders geworden. Graag zou Merel net als bij haar eerste dochtertje een jaar borstvoeding geven. Alleen merkt ze dat de borstvoeding nu al terugloopt. Nu ze weer voor de klas staat, merkt ze dat het werk haar veel energie kost. Haar eigen gewicht blijft dalen en dit terwijl ze juist weer zo graag zou willen sporten.  Daarnaast begint haar dochtertje meer te huilen en is ze de laatste maand niet genoeg gegroeid.

Behandeling
Uit de berekening van Merel haar voeding bleek dat zij onvoldoende energie binnenkrijgt. Er is samen met Merel gekeken welke momenten zij meer zou kunnen eten of op welke momenten zij energierijkere keuzes kan maken. Door slechts kleine aanpassingen:  een extra boterham, de boterham dikker besmeren, een extra handje noten en van magere naar volle zuivel, nam de productie van de borstvoeding weer toe. En voelen zowel Merel als haar dochter zich weer beter. Volgende week start ze met sporten, samen zullen we kijken of er dan extra aanpassingen in de voeding nodig zijn.

Noah is altijd al wat steviger geweest, aangezien dit in de familie zit, maakte ouders zich hier niet zo druk om. Vorige week kwam de schoolarts op school en die gaf aan dat het voor Noah zijn gezondheid beter is om zijn voedingspatroon en leefstijl nu aan te passen als op het moment dat hij volwassen is. Ouders twijfelen, Noah heeft overgewicht, geen obesitas, het valt wel mee toch? Toch plannen ze de afspraak in en horen ze graag of er verbetering te halen valt.

Behandeling
Uit het gesprek blijkt, dat Noah de al de juiste keuzes maakt op het gebied van voeding. Alleen passen de hoeveelheden niet bij zijn leeftijd. Ouders zijn blij dat er al een hoop goed gaat, ook vragen zij direct welke hoeveelheden zijn broer en zus van 13 en 16 jaar nodig zouden hebben. Het gaat namelijk niet alleen om Noah, maar om het hele gezin.

Wat een leuke en actieve les! De kinderen hebben veel geleerd en vroegen naar afloop: 'wanneer komt juf Denise weer?'

Marieke - juf van groep 6

Workshops/cursussen/voorlichting

Op maat gemaakt

Workshops en cursussen worden op maat gemaakt en aan uw wensen aangepast. Of het nu gaat om een voorlichting op de sportclub, een actieve workshops voor de werknemers van de kinderopvang, een groep (aanstaande) ouders of misschien wel een hele andere vraag. Laat het weten, dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen.

Afspraak maken

Wil jij net als mij het plezier in het eten terugvinden?

Of zijn er andere brandende vragen over jouw of jullie voedingspatroon.
Plan gerust een afspraak in en dan zien wij elkaar snel!

Maak een afspraak
design: studioviv.nl | tech: dodo.nl